Klingrit sheet

ورق کلینگریت چیست؟

از این مدل ورق ها به عنوان جایگزینی برای ورقهای آزبست مورد استفاده قرار می‌گیرد در ساختار ورق های نسوز کلینگریت یا همان ورق واشر از موادی همچون پودر آزبست و رزین های لاستیکی استفاده شده است یکی از ویژگی‌های اساسی این محصول این است که قابلیت انعطاف پذیری خوبی دارد و در محدوده دمایی منفی ۱۰۰تا مثبت ۵۵۰ درجه سانتیگراد میتواند مقاومت کند از این محصول در کارخانه های صنعتی ،سکوهای عظیم نفتی ،نیروگاه‌ها و حتی در منازل هم استفاده می‌شود.

 در واقع این ورق ها به سبب داشتن برخی از ویژگی ها کاربرد خاص خود را دارند.

انواع ورق کلینگریت

 در چهار مدل زیر در بازار وجود دارد:

۱_ ورق نسوز کلینگریت سیم دار :

از ویژگی این نوع از ورق ها این است که در دمای ۵۸۰ درجه سانتیگراد از خود توان تحملی بسیار بالایی نشان می دهند

۲_ ورق نسوز کلینگریت بدون سیم :

این ورق های نسوز تا دمای ۵۵۰ درجه سانتیگراد مقاومت حرارتی دارند

۳_ ورق نسوز کلینگریت گرافیتی بدون سیم :

حرارت را تا دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد تحمل می‌کند.

۴_ ورق نسوز گرافیتی سیم دار :

این مدل از ورق ها، حرارت را تا دمای ۶۵۰درجه سانتیگراد تحمل می‌کنند و به نوعی پرچمدار ورق های نسوز از نظر مقاومت در برابر حرارت به شمار می آیند

 بهترین انتخاب برای آب بندی فلنج ها و واشر بخار استفاده از این نوع ورق می باشد در واقع این وسیله جز مطمئن ترین راه ها در کاربردهای صنعتی به حساب می‌آید .

این نوع از ورق های نسوز در مقابل مواد اسیدی و روغن‌ها و حتی سوخت هایی مثل گازوئیل و بنزین از خود مقاومت بالایی نشان می‌دهند و فشار تا ۱۰۰ بار را هم می توانند تحمل کنند.

 کاربرد اساسی ورق کلینگریت چیست ؟

در تصفیه خانه آب، در سوپاپ ها و پمپ ها و همچنین به عنوان سر سیلندر واشر در ماشینها و موتورها استفاده می شود  البته قابل ذکر است که از نوع بدون آزبست آن در صنعت های غذایی استفاده می شود.

 

کلینگریت سیم دار

ورق کلینگریت  (Klingerit Sheet)

ورق کلینگریت نسوز که با نام ورق نسوز واشر نیز شناخته می شود،  به عنوان یکی از پرکاربردترین ورق های نسوز ، از مصارف خانگی گرفته تا  صنایع مختلف محسوب می شود . این ورق تولید شده بوسیله ترکیبی از پودر آزبست و انواع رزین های لاستیکی از جمله NR ،  SBR ، NBR می باشد . کاربرد رزین در ترکیبات ورق های کلینگریت بمنظور بالا بردن خاصیت انعطاف پذیری و کمک به شکل گیری بهتر این ورق است و پودر آزبست نیز برای افزایش مقاومت حرارتی آن و خاصیت آببندی این محصول مورد استفاده قرار می گیرد . البته این نکته نیز قابل ذکر است که تولید این ورق ها بدون استفاده از ترکیبات آزبست نیز امکان پذیر می باشد .

این محصول عموماً با ضخامت های ۵/۰ الی ۶ میلیمتر و در ابعاد مختلف به تولید می رسد . در بخش های بعد ضمن معرفی انواع ورق های کلینگریت به بررسی کاربردهای این ورق رایج در صنایع خواهیم پرداخت . 

 

انواع ورق نسوز کلینگریت

ورق های نسوز کلینگریت بطور کلی در چهار نوع به تولید می رسند :

  • ورق نسوز کلینگریت سیم دار :

متشکل از پودر آزبست ، ورق های رزین ، لایه های سیم فولادی بمنظور افزایش استحکام مکانیکی با مقاومت حرارتی ۵۸۰ درجه سانتیگراد

 

  • ورق نسوز کلینگریت سیم دار گرافیتی:

این نوع از ورق نسوز کلینگریت متشکل از همان ترکیبات ورق نسوز کلینگریت سیم دار به اضافه پوششی از گرافیت بر روی سطح خود می باشد که وجود این لایه به افزایش مقاومت حرارتی این محصول کمک می کند و همین ویژگی آن را تبدیل به محصولی رایج و پرمصرف در صنایع گوناگون کرده است .  مقاومت حرارتی ورق نسوز کلینگریت سیم دار  گرافیتی ۶۵۰ درجه سانتیگراد می باشد .

 

  • ورق نسوز کلینگریت بدون سیم : از جمله ساده ترین نوع این ورق ها محسوب می شود با مقاومت حرارتی ۵۵۰ درجه سانتیگراد

 

  • ورق نسوز کلینگریت بدون سیم گرافیتی : متشکل از پودر آزبست ، انواع رزین و لایه ای از گرافیت بر روی سطح محصول می باشد ، با مقاومت حرارتی ۶۰۰ درجه سانتیگراد .

 

موارد استفاده ورق های کلینگریت

  • کاربرد در ساخت انواع واشر
  • استفاده بمنظور آببندی در صنایع مختلف
  • قابل استفاده در سیستم های بخار ، آب داغ ، روغن های با حرارت زیاد ، مواد نفتی و اسید

“این محصول پرکاربرد ضمن استفاده در مصارف خانگی در صنایع مختلف از جمله نیروگاه ها ، سکوهای نفتی ، کارخانه های صنعتی و تولیدی کاربردهای فراوانی دارد .”

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *