قطعات سیلیکونی و قطعات لاستیکی

قطعات سیلیکونی چیست و کاربرد آن در زندگی امروز ما چگونه است؟

فلز سیلیکون یک فلز نیمه رسانای خاکستری رنگ  و درخشان است که در کارخانه جات  فولاد سازی  ، قطعات سیلیکونی در ساخت سلول های خورشیدی و میکروچیپ ها مورد استفاده قرار می گیرد. صنعت گران طوس برترین تولیبد کننده قطعات سیلیکونی . سیلیکون دومین عنصر فراوان در پوسته زمین و هشتمین عنصر رایج در جهان است. تقریباً ۳۰ درصد از جرم پوسته زمین را سیلیکون تشکیل داده است.

در جدول تناوبی عناصر شیمیایی عدد اتمی این عنصر ۱۴ است و  به طور طبیعی در کانی های سیلیکات از جمله سیلیس ، فلدسپار و میکا که اجزای اصلی سنگهای متداول مانند کوارتز و ماسه سنگ هستند یافت می شود.

در زندگی امروز اگر بخواهیم به کاربرد سیلیکون اشاره کنیم می توان گفت قطعات سیلیکونی زیادی وجود دارند که ما هر روزه از آن ها استفاده می کنیم. برای مثال همین کفی کفش شما از این پلیمر مصنوعی یعنی سیلیکون ساخته شده است. سیلیکون از نظر شیمیایی در واقع یکی از واحد های شیمایی تکرار شونده به نام مونومرها می باشد که پیوند آن ها در زنجیره های طولانی شکل می گیرد و به عنوان یک پلیمر مصنوعی شناخته می شود.

Design of silicone componentsویژگی های قطعات سیلیکون چیست؟

ویژگی های بی نظیر این ماده سبب شده است که قطعات سیلیکونی متفاوتی از آن ساخته شود. برای مثال چون که این ماده کاملاً بی بو و بی مزه است در ساخت قطعات و لوازم مورد نیاز در صنایع غذایی از آن استفاده شده است. همچنین از دیگر ویژگی برجسته قطعات سیلیکونی این است که می توانند مقاومت بسیار عالی در شرایط نامطلوب آب و هوایی داشته باشند. بنابر این می توان قطعات ساخته شده توسط این ماده را در هر نوع شرایط جوی استفاده کرد بدون این که کوچکترین آسیبی ببینند.  از دیگر ویژگی آن خاصیت رنگ پذیر بودنش است که باعث شده است تا بتوان از طیف وسیعی از رنگ ها برای زیبایی  قطعات سیلیکونی استفاده نمود . مقاوم در برابر سرما ، گرما و ضد آتش بودن از دیگر عواملی است که سبب شده است که وسایلی که با این ماده ساخته می شوند جزو وسایل پرکاربرد در اکثر مشاغل باشند. 

در ادامه به بیان برخی از ویژگی های قطعات سیلیکونی می پردازیم:

  • این قطعات عمر و ماندگاری بالایی دارند.
  • قابلیت رنگ پذیری داشته و در شرایط مختلف آب و هوایی می توانند استفاده شوند.
  • در برابر ازن هوا از مقاومت بسیار خوبی برخوردار می باشند.
  • قطعات ساخته شده با این ماده از عایق الکتریکی خوبی برخوردار هستند.
  • ضد آتش بودن و مقاومت بالا در برابر حرارت و برودت و هم چنین پایداری شیمیایی از دیگر خاصیت های این ماده است.
  • در برابر اشعه فرابنفش خورشید مقاومت خوبی دارند.
  • مزه و بو ندارند و رسانش گرمایی پایینی دارند. همچنین لرزه گیر مناسبی نیز هستند.

Manufacture of silicon components

کاربرد و فواید سیلیکون در زندگی روزمره ما

خاصیت ها و ویژگی های فوق العاده بی نظیر  قطعات سیلیکونی سبب شده که در اکثر صنایع مانند ساخت و ساز ، خودرو سازی ، پارچه ، انرژی ، شیمیایی ، الکترونیک ، روکش و حتی مراقبت های شخصی حضور سیلیکون پر رنگ باشد. از دیگر کاربرد های این ماده پر ارزش می توان به استفاده از آن در دئودورانت گرفته تا مواد افزودنی به پارچه اشاره نمود.پایداری ، دوام بالا ، مقاومت در برابر حرارت و مواد شیمیایی سبب گشته است که در هر حرفه و شغلی بتوان اشیاء و اجسام ساخته شده با استفاده از این ماده پر خاصیت را به کار برد. 

از دیگر کاربردهای سیلیکون می توان به استفاده از آن در بخش های مختلف پزشکی ، بهداشتی ، لوازم خانگی ، نظامی ، روشنایی و صنایع غذایی اشاره کرد.

انواع سیلیکون ها و کاربرد آن ها

سیلیکون ها در انواع و اقسام شکل های مختلف وجود دارند. برای مثال مایعات سیلیکون ،روغن های سیلیکون ، ژل سیلیکون و…  که باعث شده است کاربردهای مختلفی داشته باشند. برای مثال پیوندهای مستقیم پلیمر سیلیکون بدون اتصالات عرضی باعث به وجود آمدن روغن های سیلیکون می شود.بیشترین بخشی که از این روغن های سیلیکونی استفاده می شود و بسیار هم پرکاربرد است در بخش افزودنی ها و موادی است که ساختار لوازم های آرایشی را تشکیل می دهند. نقش این روغن های سیلیکون در لوازم آرایشی به عنوان روان کننده می باشد.

از دیگر انواع و شکل هایی که سیلیکون موجود است به صورت ژل های سیلیکونی می باشد. اتصالات عرضی در بین زنجیره های پلیمری ژل سیلیکونی بسیار کم است . از ژل سیلیکون در لوازم آرایشی استفاده می شود چون که می تواند برای بافت های زخم به عنوان یک فرمول موضعی به کار برده شود و باعث هیدراته شدن پوست صورت می شود. از دیگر کاربرد های آن می توان به درون کاشت پستان (لباس زیر ) و در کفی های برخی کفش ها  اشاره  نمود.

Silicone parts
انواع قطعات سیلیکونی کدام اند؟

انواع و اقسام قطعات سیلیکونی مختلفی با استفاده از این ماده پر کاربرد ساخته می شوند. در ادامه مطلب ما قصد داریم شما را با برخی از قطعات سیلیکونی پرکاربرد آشنا کنیم. ما ضمن معرفی آن ها توضیح مختصری در مورد این قطعات به شما ارائه خواهیم داد پس تا آخر مطلب همراه ما باشید.

برخی از  انواع آن به شرح زیر هستند:

لاستیک سیلیکون

– روغن سیلیکون

– گریس سیلیکون

– رزین سیلیکون

– سیلیکون درزگیری

– چسب سیلیکون

– شیلنگ سیلیکون

لاستیک سیلیکونی

لاستیک سیلیکون مایع (LSR) به عنوان الاستومر طبقه بندی می شود ، بدین معنی که دارای خاصیت ارتجاعی استثنایی (توانایی از سرگیری شکل طبیعی خود بعد از کشش) است. ویژگی های اصلی LSR شامل سختی ، استحکام کششی (مقاومت در برابر شکست در برابر فشار) و مجموعه فشرده سازی است. از دیگر خصوصیات LSR می توان به مقاومت عالی در برابر باکتری ها و آبگریز بودن اشاره کرد ، به این معنی که به عنوان یک ماده دفع کننده آب عمل می کند. دو نوع لاستیک سیلیکون مایع شامل درجه مواد غذایی و درجه پزشکی است.

چسب سیلیکونی

چسب سیلیکون که در ساختار آن ترکیبی از مواد پلیمری به همراه چندین ماده دیگر می بینیم در قرن ۱۹ اختراع شده است. از کاربردهای فراوان چسب های سیلیکونی می توان در قطعات الکترونیکی اشاره کرد. علاوه بر بخش های الکترونیکی که مهم ترین کاربرد این چسب ها در این بخش است.  می توان آن را در موارد دیگری برای مثال چسباندن دو شیشه به هم و مانند آن استفاده نمود. نارسا بودن و  دفع حرارت بالای آن از دلایل اصلی استفاده از چسب سیلیکونی در بخش الکترونیکی است.

تا به حال فکر کرده اید که چسب های سیلیکونی درالکترونیک برای چه کاری  مورد استفاده ای قرار می گیرند؟ باید خدمت شما عرض کنیم که  علت اصلی محبوبیت چسب سیلیکون دفع حرارت و نارسایی بودن آن است.همچنین در  مقابل اشعه خورشید  مقاومت بالا و قابل توجهی دارند. لازم به توجه است که این قطعه سیلیکونی  در گذر زمان در مقابله با اکسیژن،فرابنفش وUV  قادر است که برای مدت زمان طولانی انعطاف پذیری بالایی از خود نشان دهد.

چسب های سیلیکونی در الکترونیک برای اتصال هیستینگ به ترانزیستور و یا اتصال ال ای دی پاور به PCBاستفاده می گردد.همچنین خواهان ذکر است که به علت نارسانایی وعایق بودن چسب می توان آنرا برای عایق کاری و ضد آب کردن قطعات الکترونیکی استفاده کرد.

Silicone partsشیلنگ سیلیکونی چیست؟

اکنون اگر بخواهیم از شیلنگ های سیلیکونی صحبت کنیم می توان به کاربرد آن در صنایع پزشکی، آزمایشگاهی و غذایی اشاره نمود. این محصول از سیلیکون ۱۰۰ % خالص تهیه می شود.همچنین برای انتقال سیالات، وکیوم و به انضمام نداشتن بو و مزه، غیر سمی بودن از مهمترین مزایای آن در صنایع فوق به حساب می آید.

این شیلنگ ها در سختی های مختلف با خاصیت تاخیر انداز شعله  قابلیت تولید دارند.لذا مستقیما در محدوده وسیعی از برنامه های کاربردی از جمله در  کامیون ها، در اتوبوس ها و در ماشین های با کارایی بالا مانند ماشین های فرمول ۱، مسابقات اتومبیل رانی نیز از آن ها استفاده می شود. شیلنگ سیلیکونی استحکام کششی خوبی داشته و مقاومت زیاد آن در برابر پارگی در طول های مختلف باعث می شود که این ویژگی آن را از شیلنگ های لاستیکی معمولی متمایز سازد.

در ساخت تجهیزات پزشکی نیز این محصول به علت مقاومت دمایی بسیار بالا،در برابر دمای محل زندگی میکروب ها و قارچ ها نیز پرکاربرد است.همچنین شیلنگ سیلیکونی تقویت شده پلی استر بیشتر در برنامه های رادیاتور وخنک کننده یافت می شود و هر شخصی می تواند هراندازه به طول مورد نیاز برش بدهد.

گریس سیلیکونی

از دیگر قطعات سیلیکونی می توان به گریس سیلیکونی اشاره کرد که در ساختار آن روغن سیلیکون و ضخامت دهنده و پر کننده عایق وجود دارد و می تواند برای لوازم جانبی شریینگ سرد بسیار پرکاربرد باشد. جالب است بدانید که این ماده اگر در دمای ۵۰ – ۲۳۰ درجه سانتیگراد هم باشد قادر خواهد بود ویسکوز و حالت خمیری خود را کاملاً حفظ کند.

اگر در تقسیم بندی حاضر در طرفی گریس سیلیکونی و در طرف دیگر گریس دی الکتریک قرار بگیرد،می توان از کاربرد های گریس سیلیکونی به وسایل جانبی کابل ولتاژ بالا وعایق های برق برای مقاصد عایقکاری ، آب بندی ، روغنکاری ، مقاومت خزشی ومقاومت رطوبتی بکار می رود.

به علاوه ، از گریس دی الکتریک برای ژنراتور ولتاژ بالا ، اتصال کابل ولتاژ بالا، اتصال باتری ذخیره و اتصال سوراخ دار عایق برای عایقکاری ، آب بندی ، ضد آب و ضد خوردگی و برای سطوح اتصالی فلزپلاستیک  و فلزلاستیک به عنوان روغن سیلیکونی به کار می رود.

روغن سیلیکونی

استفاده از این نوع روغن در بخش های صنتعتی مختلف مانند خودرو سازی و در بخش درمانی رایج است.  سیلیکوسان بسپار شده مایع با زنجیره های جانبی آلی را می توان روغن سیلیکون نامید. همه اتم های متغیر سیلیکون اکسیژن در روغن سیلیکون وجود دارند. از دیگر موارد استفاده از روغن سیلیکون می توان در هوا فضا اشاره کرد. در داروهای ضد نفخی که برخی افراد مصرف می کنند نیز از روغن سیلیکون استفاده می شود حتی برای کاهش گاز سیستم گوارشی می توان آن را به کار برد. از دیگر مزایای آن این است که وقتی در کرم ها و پمادها به کار برده می شود می تواند باعث نرم شدن پوست شود.

رزین سلیکونی

رزین سلیلیکونی از دیگر قطعات سیلیکونی به حساب می آید که مقاومت بسیار خوبی در برابر آتش دارد . علتش هم این است که در ساختار آن ما شاهد اتم های اکسیژن و سیلیسیم هستیم. از قابلیت های دیگر این رزین ها این است که چون دارای پایه معدنی هستند می توان به آن نیتروژن و ، کربن و هیدروژن نیز اضافه کرد و ساختار آن را تغییر داد . از موارد استفاده از رزین های سیلیکونی در رنگ ها می باشد . همچنین در صنایع الکتریکی نیز قطعات سیلیکونی از نظر استفاده بسیار رایج هستند. صنعت گران طوس تمام قطعات سیلیکونی مختلف را طراحی و تولید می کند. در صورت تمایل به آشنایی با انواع قطعات سیلیکونی مختلف و خرید آن ها می توانید از سایت سنعت گران طوس بازدید به عمل آورید. در ضمن قطعات تولیدی این شرکت از کیفیت بسیار بالا برخوردار بوده و طول عمر آن ها نیز بیشتر است.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!